Midsommar
BBQ-grillad kyckling
bearnaisecrème, parmesanpotatis och tomatsalladNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bakplåtspapper
Olja
Parmesanost
1 bit
Salt
½ tsk
Paprikapulver
½ förp
Potatis
400 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkad dragon
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Äggula
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Svartpeppar
BBQ-sås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 780 kcal
- Fett:
- 42 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan utan glöd, under lock.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill ni grilla, tänd grillen.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olja. Finriv parmesan. Strö riven parmesan, salt och paprikapulver jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål tillsammans med torkad dragon, vitvinsvinäger, äggulor, salt och nymald svartpeppar. Blanda försiktigt ner crème fraiche (så att inte crèmen blir för lös).
Finstrimla rödlök och halvera cocktailtomat. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad. Blanda salladen med olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar vid servering.
Krydda kycklingfilè med salt och nymald svartpeppar. Ringla på lite olja.
Grilla kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över på indirekt värme (se tips!). Pensla kycklingen med bbq-sås. Tillaga klart ca 6 min, eller tills den är helt genomstekt. Om ni inte grillar, stek kycklingen i en stekpanna och tillaga klart i ugnen istället.
Servera bbq-grillad kyckling med parmesanpotatis, bearnaisecrème och tomatsallad.
Smaklig måltid!