Grillad fläskkotlett med gremolatadressad potatissallad och parmesansmör
Laktosfri
Utan gluten

Grillad fläskkotlett med potatissallad

och parmesansmör
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
30 g
(Mjölk)
Svartpeppar
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
42 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Tvätta citron i ljummet vatten och fininriv det yttersta skalet. Lägg citronskal, bladpersilja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, olja, vatten och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
 Dela fänkål i fyra avlånga klyftor. Skär bort roten. Strimla sedan fänkål så tunt som möjligt. Strimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg allt i en rymlig bunke.
 Finriv parmesanost. Lägg i en skål tillsammans med rumstempererat smör, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mosa ihop allt med en gaffel.
 Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
 Blanda ner kokt potatis, gremolatadressing och ruccola i bunken med grönsaker.
Servera nygrillad fläskkotlett med potatissallad och parmesansmör.
Smaklig måltid!