Laktosfri
Utan gluten
Grillad fläskkotlett med potatissallad
och parmesansmörNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Parmesanost
1 bit
Smör
30 g
Svartpeppar
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten och fininriv det yttersta skalet. Lägg citronskal, bladpersilja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, olja, vatten och salt i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer.
Dela fänkål i fyra avlånga klyftor. Skär bort roten. Strimla sedan fänkål så tunt som möjligt. Strimla rödlök och kvarta rädisor. Lägg allt i en rymlig bunke.
Finriv parmesanost. Lägg i en skål tillsammans med rumstempererat smör, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mosa ihop allt med en gaffel.
Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Blanda ner kokt potatis, gremolatadressing och ruccola i bunken med grönsaker.
Servera nygrillad fläskkotlett med potatissallad och parmesansmör.
Smaklig måltid!