Kalorismart
Laktosfri
Asiatisk wokad färs med ingefära
koriander, sesamfrön och äggnudlarNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Ingefära
½ bit
Teriyakisås
½ förp
Chili flakes
½ förp
Koriander
20 g
Vatten
2 msk
Champinjoner
125 g
Olja
1 tsk
Coleslawmix
½ förp
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Sesamfrön
1 förp
Äggnudlar
1 förp
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 5.
Skär champinjoner i mindre bitar. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
Skala och grovhacka ingefära. Lägg ingefära, teriyakisås, chili flakes, koriander och vatten i en mixerbunke. Mixa ihop till en sås med stavmixer.
Hetta upp en rymlig stekpanna eller wok och fräs champinjon ca 3 min, tills vätskan kokat in. Tillsätt olja till pannan och coleslawmix, fräs ytterligare ca 3 min. Lägg upp på ett fat. Tillsätt nötfärs till pannan och fräs ca 5 min, tillsätt pressad vitlök efter vätskan kokat bort. Fräs ytterligare ca 1 min, tills färsen är helt genomstekt.
Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan. Blanda ner avhällda nudlar och ingefära- och koriandersåsen, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Toppa woken med sesamfrön, servera och ät direkt.
Smaklig måltid!