Asiatisk wokad färs med ingefära, koriander, sesamfrön och äggnudlar
Kalorismart
Laktosfri

Asiatisk wokad färs med ingefära

koriander, sesamfrön och äggnudlar
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Ingefära
½ bit
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Chili flakes
½ förp
Koriander
20 g
Vatten
2 msk
Champinjoner
125 g
Olja
1 tsk
Coleslawmix
½ förp
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudlarna i steg 5.
 Skär champinjoner i mindre bitar. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
Skala och grovhacka ingefära. Lägg ingefära, teriyakisås, chili flakes, koriander och vatten i en mixerbunke. Mixa ihop till en sås med stavmixer.
Hetta upp en rymlig stekpanna eller wok och fräs champinjon ca 3 min, tills vätskan kokat in. Tillsätt olja till pannan och coleslawmix, fräs ytterligare ca 3 min. Lägg upp på ett fat. Tillsätt nötfärs till pannan och fräs ca 5 min, tillsätt pressad vitlök efter vätskan kokat bort. Fräs ytterligare ca 1 min, tills färsen är helt genomstekt.
Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan. Blanda ner avhällda nudlar och ingefära- och koriandersåsen, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Toppa woken med sesamfrön, servera och ät direkt.
Smaklig måltid!