Grillad fläskkotlett med potatisklyftor, grönsallad och dijonnaise

Sommar

Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Grillad fläskkotlett med potatisklyftor

grönsallad och dijonnaise
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
1½ msk
Dijonsenap
½ förp
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
½ krm
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
532 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
40 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill du grilla tänd grillen!
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Koka ägg 5 min. Häll av och spola kallt. Skala ägget och lägg i en mixerbunke. Tillsätt olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär tomat och snackgurka i mindre bitar. Strimla schalottenlök. Lägg allt i en salladskål och blanda med mixsallad. 
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta. Om du inte grillar, hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek fläskkotletten på spisen. 
Servera grillad fläskkotlett med potatisklyftor, grönsallad och dijonnaise. 
Smaklig måltid!