Smak av Japan med Frida Ronge
Är du laddad för en matkasse från en av Sveriges mest spännande kockar? Då vill vi tipsa om vårt samarbete med Frida Ronge. I ett exklusivt gästspel har hon tagit fram 5 härliga rätter med det bästa från Japan.
5 x Frida Ronge i Linas Matkasse
Smakrikt, inspirerande och innovativt. Så beskriver Frida Ronge sina fem rätter som gästspelar i Linas Matkasse 13 mars–23 april. Inspirationen har hon hämtat från sina matresor och från Restaurang TAK i Stockholm där hon arbetar som kulinarisk ledare. Smaklig måltid!
Frida Ronge …
… är kock och matkreatör med influenser från Japan som sitt signum. Hon arbetar som gastronomisk ledare på Restaurang TAK där hon kombinerar nordiska råvaror med japanska smaker och tekniker. Frida Ronge är även aktuell som kock i SVT:s succéprogram Stjärnorna på slottet. Hon har tidigare medverkat i Kockarnas kamp (2021) och blivit tilldelad flera prestigefyllda priser, bland annat Årets smakskapare 2017, Årets svenska måltidslitteratur 2017 och silvermedalj i Seven Sushi Samurai-världsmästerskapet i London 2010.
Frida Ronge var hyllad gästkock hos Linas Matkasse 2021. Nu gör hon efterlängtad comeback med 5 nya spännande rätter.
Frida Ronge tipsar: Så gör du egen sushi
Älskar du japanska smaker? Vill du dessutom vara kreativ i köket? Då ska du prova göra egen sushi. I den här artikeln delar stjärnkocken Frida Ronge med sig av sina expert-kunskaper. I 5 enkla tips får du veta allt från hur man kokar det perfekta sushiriset till hur man väljer läckra toppings och tillbehör.