Italiensk pasta – på stjärnkockars vis

Nu kan du beställa hem fem pastarätter skapade i italienska stjärnkocken Niko Romitos anda. Följ med på en unik smakresa och upplev pasta som den italienska kockeliten lagar den!

Italiensk matlagning när den är som bäst. Det sammanfattar de fem unika recept som vi har tagit fram i samarbete med den italienska pastatillverkaren Garofalo. Rätterna är skapade med inspiration från Accademia Niko Romito, en av världens främsta kockutbildningar. Rätterna är fyllda med doft och smak, och inte minst – kärleken till äkta, italienska pasta. Buon appetito dall’Italia!

Du kan beställa rätterna till och med måndag 21 november. Läs mer om alla rätterna nedan!

Casarecce med smör, citron, parmesan och marinerad kronärtskocka
Det här är en friskare variant av den klassiska pastarätten ”cacio e pepe” – eller pasta med ost och peppar. I det här receptet har vi bytt ut svartpeppar och pecorino mot citron och parmesan. Resultatet är en underbart god rätt med frisk syra och fin sälta. Hemligheten bakom den krämiga konsistensen är att röra ihop pastan med smör, parmesan och en del av pastavattnet. Toppa med rivet citronskal och servera med en sallad på fänkål och marinerad kronärtskocka.


Spaghetti i tomatbuljong med svarta oliver, kapris och färsk oregano
Möt en familjefavorit med vår mest älskade pastasort i huvudrollen – spaghetti. Unikt för den här maträtten är att spaghettin får koka klart i en mustig buljong. Det är ett italienskt knep för att ladda pastan med smak och karaktär av sin egen sås. Servera pastan med en fräsh ruccolasallad med mozzarella, olivolja och balsamvinäger. Njut!

Ricottafylld lumaconi med parmesan, räkor, saffran och vitt vin
Det här är en riktig gourmetmåltid som tar lite längre tid att laga, men det är det värt. Kokt lumaconi fylls med tre sorters ostar för att sedan gratineras i ugn. Servera de gratinerade pastasnäckorna med en smakrik buljong på vitt vin, fänkål och saffran. Toppa slutligen med räkor och färsk timjan! Resultatet är ett annorlunda och lyxigt sätt att avnjuta pasta.

Linguine med spenat- och mandelpesto, pinjenötter och rostade cocktailtomater

En klassisk pastarätt i ny tappning! Peston görs på spenat och persilja i stället för färsk basilika. Pinjenötter och mandel ger en krämig konsistens och parmesanosten ger ljuvlig sälta. Servera pastan med ugnsrostade cocktailtomater och rostade pinjenötter.

Penne al ragu’ bianco – pasta med fläskfärs, rosmarinolja och pecorino

Det här är en middag som går snabbt att laga och som är underbart god i all sin enkelhet. Koka penne rigate och blanda med en ragu på fläskfärs och tärnade grönsaker. Smaksätt med en örtig rosmarinolja och toppa med pecorino. Smaka av med salt och peppar och servera med en krispig mixsallad till.


Italiensk matlagning – när den är som bäst

Italienska stjärnkrögaren Niko Romito räknas som en av världens främsta kockar. Han har bland annat grundat restaurang Reale – en trestjärig krog som är belägen i ett gammalt kloster i hjärtat av Italien. I samma byggnad driver han en av världens mest prestigefyllda kockskolor – Accademia Niko Romito. Här drillas 32 handplockade elever varje år i en unik matlagningsstil som präglas av enkelhet och kärleken till de lokala råvarorna.

Älskar du pasta och vill ta din matlagning till nästa nivå? Vi ger dig tipsen som visar dig hur!