Linas matkasse logo
Zucchinikaka

Zucchinikaka

Just nu växer zucchinin så det knakar i många trädgårdsland. Ett härligt sätt att använda zucchinin på är att riva ner den i kaksmeten, det gör kakan saftig och god.

8-10 bitar

Ingredienser

Zucchinikaka

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 1⁄2 tsk malen kanel

1 1⁄2 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

1 zucchini, ca 300 g

3 ägg

2 1⁄2 dl strösocker

1 dl rapsolja

Glasyr

200 g vit choklad

200 g philadelfiaost

2 lime, finrivet skal

1 dl pistagenötter

Gör så här:

Zucchinikaka

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 24 cm i diameter, med bak-plåtspapper. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Grovriv zucchinin, behåll skalet på. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda ner oljan. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist ner den rivna zucchinin. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan glasyren breds över.

Vit chokladglasyr

Grovhacka och smält chokladen i en skål i mikron eller i kastrull på spisen. Rör då och då och passa så att den inte bränns. Rör ihop philadelfiaost och finrivet limeskal (endast det gröna) i en liten bunke. Blanda ner den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet. Bred glasyren över den svala kakan och toppa med grovhackade pistagenötter.