
Zucchinikaka
Just nu växer zucchinin så det knakar i många trädgårdsland. Ett härligt sätt att använda zucchinin på är att riva ner den i kaksmeten, det gör kakan saftig och god.
8-10 bitar
Ingredienser
Zucchinikaka
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 1⁄2 tsk malen kanel
1 1⁄2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 zucchini, ca 300 g
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 dl rapsolja
Glasyr
200 g vit choklad
200 g philadelfiaost
2 lime, finrivet skal
1 dl pistagenötter
Gör så här:
Zucchinikaka
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 24 cm i diameter, med bak-plåtspapper. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Grovriv zucchinin, behåll skalet på. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda ner oljan. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist ner den rivna zucchinin. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan glasyren breds över.
Vit chokladglasyr
Grovhacka och smält chokladen i en skål i mikron eller i kastrull på spisen. Rör då och då och passa så att den inte bränns. Rör ihop philadelfiaost och finrivet limeskal (endast det gröna) i en liten bunke. Blanda ner den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet. Bred glasyren över den svala kakan och toppa med grovhackade pistagenötter.