Zucchinikaka

Zucchinikaka

Just nu växer zucchinin så det knakar i många trädgårdsland. Ett härligt sätt att använda zucchinin på är att riva ner den i kaksmeten, det gör kakan saftig och god.

8-10 bitar

Ingredienser

Zucchinikaka

3 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 1⁄2 tsk malen kanel

1 1⁄2 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

1 zucchini, ca 300 g

3 ägg

2 1⁄2 dl strösocker

1 dl rapsolja

Glasyr

200 g vit choklad

200 g philadelfiaost

2 lime, finrivet skal

1 dl pistagenötter

Gör så här:

Zucchinikaka

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 24 cm i diameter, med bak-plåtspapper. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Grovriv zucchinin, behåll skalet på. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda ner oljan. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist ner den rivna zucchinin. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan glasyren breds över.

Vit chokladglasyr

Grovhacka och smält chokladen i en skål i mikron eller i kastrull på spisen. Rör då och då och passa så att den inte bränns. Rör ihop philadelfiaost och finrivet limeskal (endast det gröna) i en liten bunke. Blanda ner den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet. Bred glasyren över den svala kakan och toppa med grovhackade pistagenötter.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.