Rulltårta med passionskräm

Rulltårta med passionskräm

Rulltårtan är lättlagad och god med oändliga variationsmöjligheter. En härligt somrig variant är med passionskräm och citron – en frisk och syrlig fullträff!

Citronsprakande rulltårta med passionskräm
Till 1 rulltårta
Rulltårta
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, finrivet skal

Passion- och färskostkräm
2 dl färskost, naturell
75 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 krm vaniljpulver, eller 2 tsk vaniljsocker
4 passionsfrukter

Rulltårta: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Vänd ner mjölblandningen och finrivet citronskal i äggsmeten. Bred ut smeten på en långpanna med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta försiktigt bort det bakplåtspapper kakan gräddats på. Låt svalna.

Färskost- passionsfruktskräm: Vispa färskost och rumsvarmt smör mjukt. Tillsätt florsocker och vaniljpulver. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner i färskostkrämen. Bred krämen över kakan och rulla ihop. Skär i bitar och servera genast!