Pumpasoppa

Pumpasoppa

Pumpasoppa med ingefära, lime och färsk koriander – en riktig höjdare i halloweentider!

I den här soppan på muscatpumpa får du en härlig blandning av sötma från pumpa och sötpotatis, syrlighet från lime och det där extra stinget från ingefäran. En krämig och god höjdarsoppa helt enkelt!

Pumpasoppa med ingefära, lime och färsk koriander

1. Skär 1,2 kg muscatpumpa i klyftor. Ta bort fröna, skär loss fruktköttet och skär det i grova bitar.

2. Skala och tärna 200 g sötpotatis och 4 medelstora potatisar. Hacka 1 gul lök grovt. Skala och finriv 2 msk ingefära.

3. Hetta upp 2 msk smör eller olja i en gryta. Fräs löken genomskinlig. Tillsätt 3 pressade vitlöksklyftor och ingefäran och låt fräsa en kort stund. Tillsätt pumpa, sötpotatis, potatis, 2 tärningar grönsaksbuljong och ½ tsk salt. Häll på 7 dl vatten och låt koka i ca 15 minuter, eller tills allt mjuknat.

4. Mixa soppan slät och tillsätt 2 dl kokosmjölk. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.

5. Smaksätt soppan med finrivet limeskal och lite pressad lime. Toppa med svarta bönor, färsk koriander och lite chili flakes.