Så pocherar du ägg

Så pocherar du ägg

Pocherade ägg känns lyxigt, och kan därmed kännas svårt och lite skrämmande att testa sig på. Men att pochera ägg är inte alls svårt! Se vår video för att enkelt steg för steg se hur du pocherar flera ägg samtidigt. Prova du med!

Pochera ägg enkelt - steg för steg

Lyckas med pocherat ägg med hjälp av dessa enkla steg. Det enda du behöver är ägg, vatten, ättika och salt!


  1. Häll 1 dl vatten och 1 dl ättika i en bunke
  2. Knäck fyra stycken ägg (vänta 30 sekunder mellan varje ägg!)
  3. Låt äggen stå orörda i 5 minuter
  4. Koka upp 1 liter vatten med ½ msk salt
  5. Häll i äggen (och vatten/ättika-blandningen) och låt sjuda i 3 minuter
  6. Plocka upp äggen med hålslev
  7. Servera!


Visst var det enkelt?