Pizza - den ständiga klassikern

Pizza - den ständiga klassikern

För den som vill testa nya varianter på den klassiska pizzan kommer här två recept på supergoda pizzor! Smaklig måltid!

Svamppizza med äpple-och fänkålssallad (för två personer)

Champinjoner 1 förp

Getost 65 g

Pizzadeg 1 st

Grekisk yoghurt 1⁄2 dl

Rosmarin 1⁄2 förp

Machésallad 1⁄2 påse

Olivolja

Vitlök 2 klyftor

Salt 2krm

Svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).

2. Svamppizza: Skiva champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek champinjoner, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme 2-3 min.

3. Finriv getost. Rulla ut pizzadegen med tillhörande bakplåtspapper på arbetsbänken. Fördela grekisk yoghurt, 2/3 av den rivna osten och champinjoner på pizzan. Toppa med resten av den rivna osten. Dra över pizzan till den varma plåten och grädda mitt i ugnen 15- 20 min.

4. Finhacka rosmarin. Toppa den nygräddade svamppizzan med rosmarin och sköljd machésallad!

Pizza bianco med kronärtskockskräm (för två personer)

Persiljepesto

Bladpersilja 1⁄2 förp

Vitlök 1 klyfta

Chili flakes 1 krm

Vatten 2 msk

Olivolja 1 tsk

Salt 1 krm

Tomatsallad

Tomater 2 st

Balsamvinäger

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar

Örtstekta grönsaker

Zucchini 1⁄2 st

Fänkål 1⁄2 st

Rödlök 1⁄2 st

Timjan 1⁄2 förp

Olivolja

Salt 2 krm

Chili flakes 1 krm

Pizza

Pizzadeg 1 st

Kronärtskockskräm 1/3 burk

Salladsmix 1⁄2 påse

Gör så här:

1. Sätt in en plåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).

2. Persiljepesto: Grovhacka bladpersilja och skiva vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt chili flakes, vatten, olivolja och salt. Mixa slätt.

3. Tomatsallad: Tärna tomater. Lägg i en salladsskål och tillsätt lite balsamvinäger, olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.

4. Pizza: Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper. Lägg på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen 10-12 min.

5. Örtstekta grönsaker: Skär zucchini i cm-stora tärningar. Finstrimla fänkål. Klyfta rödlök. Finhacka timjan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme 3-4 min. Krydda med timjan, chili flakes och salt.

6. Bred kronärtskockskräm på pizzan och toppa med örtstekta grönsaker. Ringla över persiljepesto. Servera med tomatsallad och salladsmix.