Pizza - den ständiga klassikern

Pizza - den ständiga klassikern

För den som vill testa nya varianter på den klassiska pizzan kommer här två recept på supergoda pizzor! Smaklig måltid!

Svamppizza med äpple-och fänkålssallad (för två personer)

Champinjoner 1 förp

Getost 65 g

Pizzadeg 1 st

Grekisk yoghurt 1⁄2 dl

Rosmarin 1⁄2 förp

Machésallad 1⁄2 påse

Olivolja

Vitlök 2 klyftor

Salt 2krm

Svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).

2. Svamppizza: Skiva champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek champinjoner, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme 2-3 min.

3. Finriv getost. Rulla ut pizzadegen med tillhörande bakplåtspapper på arbetsbänken. Fördela grekisk yoghurt, 2/3 av den rivna osten och champinjoner på pizzan. Toppa med resten av den rivna osten. Dra över pizzan till den varma plåten och grädda mitt i ugnen 15- 20 min.

4. Finhacka rosmarin. Toppa den nygräddade svamppizzan med rosmarin och sköljd machésallad!

Pizza bianco med kronärtskockskräm (för två personer)

Persiljepesto

Bladpersilja 1⁄2 förp

Vitlök 1 klyfta

Chili flakes 1 krm

Vatten 2 msk

Olivolja 1 tsk

Salt 1 krm

Tomatsallad

Tomater 2 st

Balsamvinäger

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar

Örtstekta grönsaker

Zucchini 1⁄2 st

Fänkål 1⁄2 st

Rödlök 1⁄2 st

Timjan 1⁄2 förp

Olivolja

Salt 2 krm

Chili flakes 1 krm

Pizza

Pizzadeg 1 st

Kronärtskockskräm 1/3 burk

Salladsmix 1⁄2 påse

Gör så här:

1. Sätt in en plåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).

2. Persiljepesto: Grovhacka bladpersilja och skiva vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt chili flakes, vatten, olivolja och salt. Mixa slätt.

3. Tomatsallad: Tärna tomater. Lägg i en salladsskål och tillsätt lite balsamvinäger, olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.

4. Pizza: Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper. Lägg på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen 10-12 min.

5. Örtstekta grönsaker: Skär zucchini i cm-stora tärningar. Finstrimla fänkål. Klyfta rödlök. Finhacka timjan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme 3-4 min. Krydda med timjan, chili flakes och salt.

6. Bred kronärtskockskräm på pizzan och toppa med örtstekta grönsaker. Ringla över persiljepesto. Servera med tomatsallad och salladsmix.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.