Parmesanomelett

Parmesanomelett

Omelett – en enkel, god och mättande rätt som funkar toppen både som lunch och middag. Ett perfekt tillfälle att använda eventuella rester från kylskåpet som topping. Varför inte lite parmesan på det också? mums!

Ingredienser (2-3 port)

5 ägg

1 dl mjölk

1 krm salt

Ca 30 g babyspenat

75 g parmesan, riven

Ca 10 st körsbärstomater på kvist

Rödlök, finhackad

Färsk timjan

2 msk smör

Gör så här:

Vispa samman ägg, mjölk och salt. Blanda ner babyspenat. Hetta upp smör i en stekpanna. Häll smeten i stekpannan. Stek på medelvärme. Rör lätt med en gaffel och låt lös smet rinna ner mot botten. Fördela osten över smeten och lägg ner körsbärstomaterna som bara ska bli lite varma, inte genomstekta. Omeletten är klar när den släpper från kanterna och ytan fortfarande är lite krämig. Toppa den färdiga omeletten med finhackad rödlök och färsk timjan.