Mannagrynspannkaka

Mannagrynspannkaka

Mellistips: Mannagrynsgröt i pannkaksform! Toppa det hela med exempelvis kardemummakryddade päronskivor eller varför inte frysta blåbär och hallon? Smaklig måltid!

Ingredienser

7 1⁄2 dl mjölk
1 msk smör
1 1⁄2 tsk kardemumma, malen

1 krm salt
1 1⁄2 dl mannagryn
2 ägg
2 1⁄2 msk strösocker
1⁄2 dl vetemjöl
1 Päron
Råsocker
Kardemumma, grovmalen

Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm. Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn. Låt koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.

Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.

Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat. Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret. Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.