Pannacotta med passionsfrukt

Pannacotta med passionsfrukt

Det italienska köket bjuder inte bara på suveräna paradrätter som pizza och pasta utan även riktigt smarriga efterrätter. Här har vi populära godbitar som tiramisu, cannoli och inte minst den bejublade pannacottan!


Här nedan har vi tagit fram en smarrigt recept på pannacotta med passionsfrukt. En ljuvlig sommarfavorit!

Så gör du pannacotta med passionsfrukt

Ingredienser 4 portioner

  • 4 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispad grädde
  • 1 dl socker
  • 4 passionsfrukter

Gör så här:

  1. Lägg kallt vatten i en skål och blötlägg gelatinblad.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna med en kniv.
  3. Lägg grädden, sockret och vaniljstängerna med frön i en kastrull och värm upp till 80 grader.
  4. Lägg kastrullen åt sidan och vispa ner gelatinet. Se till att gelatinet inte kokar.
  5. Ta bort vaniljstängerna och häll gräddblandningen i serveringsskålar eller glas.
  6. Låt sedan pannacottan stå kallt i minst 2-3 timmar.


Vid servering:

Dela passionsfrukten på mitten och skrapa ut fruktköttet med en sked över pannacottan.

Smaklig måltid!