När menyteamet får välja

När menyteamet får välja

Som menykreatör hinner man få ett gäng favoriträtter genom åren. Här delar menyteamet med sig av några middagar som de tycker extra mycket om.

Krispiga morotsnuggets med ugnsrostad potatis och currydipp – Barnkassen
”Min favorit i Linas Barnkasse är ett recept med morotsnuggets, ugnsrostad potatis och currydipp! Dessa nuggets är härligt krispiga och det söta från moroten passar perfekt med den kryddiga men milda currydippen. Och att man kan dippa och äta nuggets med fingrarna är ju lite extra festligt!” /Louise Markstedt

Grillad högrevsburgare med majskolv och koreansk senapssås – Lättlagade kassen __
”Ett härligt sommarrecept som är både är smarrig och enkel att tillaga. Grillade burgare är perfekt för lata semesterdagar. Den koreanska senapssåsen är söt och syrlig med BBQ-känsla som gör rätten komplett.” __/Andre´s Huerta

Wontonsoppa - vietnamesisk soppa med kalkondumplings, pak choi och champinjoner – Flexitariankassen
”Den här rätten är lite pillig att göra men väl värt besväret. Inspirerande, genuin och otroligt god förstås! Även lätt att variera om man vill göra om den till en vegetarisk rätt.” /Johanna Ekelund

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka, chilimajonnäs och rostade sesamfrön – Inspirationskassen
”Jag gillar den här typen av smaker. Det asiatiska köket ligger mig varmt om hjärtat, jag gillar kombinationen av syra, sötma, sälta och hetta. Sen är jag ju svag för ”fingerfood”! Jag gillar att bjuda på maträtter som kan ätas med händerna, det blir alltid avslappnat och härligt på något sätt!” /Karim Keyser

Krämig strozzapreti med citronricotta, sparris och ärtskott – Vegetariska kassen
”Denna gröna, våriga pastarätt är inte bara supergod utan går också snabbt att laga (perfekt vardagsrätt). Citronen bidrar med en härlig syra, tillsammans med krämig ricottaost. Pastan går att variera, men använd gärna råvaror i säsong. Citronen får gärna vara eko.” /Emma Persson

Lövbiffskebab med avokado- och limesalsa – Lättlagade kassen
"Roligt och gott sätt att äta lövbiff. Du får till en jättefin kebabsmak av senap, vitlök, paprikapulver och spiskummin. Barnen och deras kompisar älskar att fylla libabröden med kebabkryddad lövbiff, avokadosalsa, vitlökssås, hela blad av romansallad och fintärnad gurka och tomat. Perfekt fredagsmiddag!" /Caroline Lutz

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime – Originalkassen
”När jag fick frågan om vilken som är min favoriträtt genom åren var Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime den första jag kom att tänka på. Jag älskar sojasmör och skulle kunna äta det flera dagar i veckan! Det är så gott med krispiga grönsaker som får smak av den salta vinägretten med brynt smör. Den mjälla laxen passar perfekt till dessa smaker!” /Karolina Sparring

Spökkyckling med klyftig potatis och zombiefångst – Barnkassen
”Ett roligt namn på menyn kan göra middagen extra festlig för barnen en vanlig vardag. Jag gillar också att vi använder flera olika delar av kycklingen – det är klimatsmart och dessutom gott med variation. Många barn älskar kycklingben för att man får hålla i dem med händerna.” /Fredrik Jansson