Miniomeletter

Miniomeletter

Miniomeletter är perfekt lunchmat efter jul- och nyårshelgerna när man har små pytsar med rester, eller annat i kylskåpet som behöver användas. Och det gör inget om det bara finns små mängder av olika ingredienser – tvärtom, det är roligare med olika omelettvarianter!

Ingredienser (6 st)

6 ägg
1 dl mjölk
2 krm salt
Valfri fyllning

Tips på fyllning

  • Riven västerbottensost, finhackad schalottenlök, babyspenat och färsk dill

  • Smulad fetaost, skivad salami och färsk oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv kvadratiska bitar av bakplåtspapper och tryck ner dem i små ugnsfasta formar eller i muffinsplåt.

Ta fram rester eller förbered valfri fyllning.

Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke. Fördela fyllningen i formarna och häll på äggstanningen. Grädda omeletterna i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.