Linssoppans dag 12/4

Linssoppans dag 12/4

Dröm dig bort till mellanöstern och njut av vår smakrika libanesiska soppa. Soppan är superenkel att laga och dessutom mättar den otroligt bra. Lycka till!

Libanesisk linssoppa med pistagenötter

Till 2 pers:
1 chapati-bröd
75 g färskost
1/2 gurka
1/2 knippe koriander
1/2 lime
1 dl matyoghurt
1 förp pistagenötter
1/2 röd paprika
1 förp röda linser
1/2 rödlök
1 krm cayennepeppar
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk socker
1 msk spiskummin
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt

  1. Finhacka 1/2 rödlök och tärna 1/2 röd paprika.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk spiskummin och 1 krm cayennepeppar 3-4 min.
  3. Tillsätt paprika, 5 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 förp röda linser (sköljda, avrunna) och 1/2 tsk socker. Låt koka 10-12 min.
  4. Gurkyoghurt: grovriv 1/2 gurka och pressa bort vätskan. Lägg gurkan i en skål och rör ner 1 dl matyoghurt, finrivet skal från 1/2 lime och 1 krm salt.
  5. Fördela 75 g färskost på 1 chapati-bröd. Lägg 1 chapati-bröd som lock. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek bröden 1-2 min per sida.
  6. Pressa ner saften från den använda limehalvan i soppan och smaka av med lite salt.
  7. Toppa libanesisk linssoppa med 1/2 knippe koriander, 1 förp pistagenötter och gurkyoghurt. Servera med varm chapati.

Tips: Att toppa med pistagenötter höjer verkligen soppan, men det går naturligtvis fint att toppa med andra nötter eller frön som du har hemma.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.