Laxpaket på grillen med apelsin- och chilisås

Laxpaket på grillen med apelsin- och chilisås

Det fina med dessa laxpaket är att alla kan göra sin egen favorit. Fyll paketen med det du har i kylskåpet – potatis från gårdagens middag, eller grönsakerna som ligger kvar i grönsakslådan.

Ingredienser

Laxpaket på grillen

  • 600 g kokta potatisar
  • 600 g olika grönsaker såsom rädisor, lök, majs, paprika, sparris och tomater
  • 1 st apelsin
  • 600 g laxfilé

Apelsin- och chilisås

  • 3 dl lätt gräddfil
  • 1 st apelsin
  • ½ tsk chiliflakes

Basvaror

  • aluminiumfolie
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Värm upp grillen. Om du använder en kolgrill så kan du lägga mindre kol på ena sidan av grillen, på så sätt får du en grillzon med direkt värme och en med indirekt värme. Det är lättare att kontrollera värmen med en gasgrill, koppla då bort en av brännarna så att du har en zon som inte är lika varm.

Laxpaket på grillen:

  1. Skär potatisen i skivor. Rengör, skala och skär grönsakerna i jämnt stora bitar.
  2. Skölj apelsinen och riv apelsinskal (1 st apelsin) fint på ett rivjärn.
  3. Sprid grönsakerna, laxen och lite smör i aluminiumfolie och krydda med salt, peppar och riven apelsinskal.
  4. Vik aluminiumfolien tätt runt grönsakerna och fisken.
  5. Grilla förpackningarna på den direkta värmen på grillen i cirka 20 minuter. (Eller baka dem i ugnen vid 225 grader.)
  6. Häll gräddfilen i en skål. Skölj apelsinen och riv apelsinskal (1 st apelsin) fint på ett rivjärn.
  7. Smaka av gräddfilen med chiliflingor, apelsinskal och saften från apelsinen, salt och peppar.