Varm kryddchai

Varm kryddchai

Kryddig varm dryck som påminner om chaite. Men den här görs helt utan teblad och innehåller klassiska julkryddor som stjärnanis, kanelstång och vanilj. Drycken är god med lite mjölk och smakar som en varm, trygg famn.

Ingredienser

3 kanelstänger

4 st sjärnanis

10 kryddnejlikor, hela

2 tsk kardemummakärnor

1 bit torkad ingefära

1 vaniljstång

Gör så här:

Mortla kanelstängerna i mindre bitar. Häll över i en burk med lufttätt lock. Mortla stjärnanis, kryddnejlikor och kardemummakärnor i mindre bitar, inte till pulver. Hacka den torkade ingefäran i småbitar. Halvera vaniljstången på längden och skär i mindre bitar. Häll alla kryddor i burken och blanda.

När det är dags att dricka: Fyll en tesil med 1 tsk kryddor och sätt ner i en kopp. Häll på 2 dl hett vatten och låt dra 5 minuter. Om du vill, tillsätt en skvätt mjölk och söta med lite råsocker.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.