Råa havrebars

Råa havrebars

Råa havrebars är perfekta små mellanmål att ha på lager i frysen. De är enkla att baka och smidigt förpackade i små paket att bara ta med i väskan. Och betydligt billigare än att köpa färdiga bars.

Ca 12 bitar

Ingredienser

2 dl skållad mandel

4 dl havregryn

200 g dadlar

3⁄4 dl kallpressad kokosolja

3 krm kanel

11⁄2 krm kardemumma

Gör så här:

Kärna ur dadlarna. Häll skållad mandel i en blender eller hög mixerbunke och mixa till en smulig massa. Tillsätt havregryn, dadlar, kokosolja, kanel och kardemumma. Mixa allt till en fast massa. Knåda sedan ihop massan med händerna. Om det behövs, tillsätt en matsked vatten.

Lägg massan på ena sidan av ett bakplåtspapper. Forma till en rektangel och vik över bakplåtspappret. Kavla eller stryk lätt med handen över pappret till ett jämnt lager, cirka 2 cm. Ta bort pappret och skär i 12 bitar.

Klipp smörgåspapper eller bakplåtspapper i kvadrater och slå in bitarna i pappret. Lägg paketen i en burk med lock eller i en plastpåse. Förvara i frysen.