Linas matkasse logo
Fetaost med vitlök och timjan

Fetaost med vitlök och timjan

Fetaost är gott att marinera och smaker som vitlök och timjan tar verkligen fetaosten till en ny höjd. Det är ett snabbfixat tillbehör som vinner på att göras i förväg så att smakerna får dra in.

Den marinerade fetaosten är god till grillade eller ugnsstekta grönsaker som paprika, lök, aubergine och zucchini. Jag brukar också kombinera den med en rotfruktspytt på till exempel palsternacka, rotselleri, kålrot, majrova, potatis och morot. De söta rotfrukterna är jättegoda ihop med sältan från fetaosten.

Ingredienser

300 g fetaost

1 dl olivolja

1⁄4 kruka timjan

1-2 vitlöksklyftor

Finhacka vitlök och timjan. Blanda med olivolja. Tärna eller bryt fetaosten i bitar och lägg på ett fat. Häll över den smaksatta oljan. Ställ kallt och låt dra, gärna minst en timme. Toppa med färska timjanblad vid servering.