Tacokryddade böntacos med mandel

Tacokryddade böntacos med mandel

Bönor går att använda till så mycket: sallader, grytor och ja till och med bakverk. Den gör sig också utmärkt till tacos! Hemligheten med denna böntacos, är att addera hackad mandel för att få till krispigheten.

Ingredienser böntacos

  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk olja
  • 1 pkt färdigkokta svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 2 tsk oregano
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 50 g mandel, skållad och grovhackad
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.
  2. Tillsätt sedan oljan, bönorna och kryddorna. Rör försiktigt och låt allt bli varmt.
  3. Rör sist ner mandeln och finrivet limeskal och voila din böntacos är redo!

Ät din böntacos i tortillabröd tillsammans med dina favorittillbehör!