Tacokryddade bönor med mandel

Tacokryddade bönor med mandel

Bönor går att använda till så mycket: sallader, grytor och ja till och med bakverk. Den gör sig också utmärkt till tacos! Hemligheten med den här bönröran är att addera hackad mandel för att få till krispigheten.

2 port
Ingredienser
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk olja
1 pkt färdigkokta svarta bönor, sköljda och avrunna
2 tsk oregano
1 ½ tsk paprikapulver
1 ½ tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
50 g mandel, skållad och grovhackad
1 lime, finrivet skal

Gör så här
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.
- Tillsätt sedan oljan, bönorna och kryddorna. Rör försiktigt och låt allt bli varmt.
- Rör sist ner mandeln och finrivet limeskal.


Ät bönorna i tortillabröd tillsammans med dina favorittillbehör till tacos!