Rösti med en twist

Rösti med en twist

Laga den klassiska potatisrätten med en liten twist!

Blomkålsrösti med tångkaviar och spenatsallad (för 4 personer)

Ingredienser

Blomkålsrösti

Blomkål 1 st

Gul lök 1 st

Bakpotatis 2 st

Riven ost 100 g

Ägg 2 st

Mellanmjölk 1 dl

Salt 11⁄2 tsk
Smör 1 msk
Neutralolja 1 msk

Vetemjöl 1 dl

Spenatsallad

Babyspenat 1 påse

Päron 1 st
Gurka 1 st
Olivolja 1 tsk

Vitvinsvinäger 1 tsk

Flingsalt 1 krm

Till servering

Tångcaviar 1 burk

Matyoghurt 2 dl

Citron 1 st
Rödlök 1 st

Gör så här:

1. Blomkålsrösti: Finhacka löken och grovhacka blomkålen. Skala och grovriv bakpotatisarna. Lägg allt i en
bunke. Blanda ner ägg, riven ost, vetemjöl, mjölk och salt.

2. Hetta upp smör och neutral olja i en eller två stekpannor (om du bara har en stekpanna, värm ugnen till 150 grader). Fördela smeten i stekpannorna (eller stek i omgångar och håll den färdiga röstin varm i ugnen). Stek på medelvärme, tryck till med en stekspade så den gräddas jämnt. Vänd efter 10-12 min med hjälp av en tallrik. Stek ytterligare 10-12 min på andra sidan.

3. Spenatsallad: Skölj spenaten och hyvla långa remsor av gurkan med en potatisskalare. Klyfta päronet, lägg allt i en salladsskål och dressa med olivolja, vitvinsvinäger och salt.

4. Finhacka rödlöken och tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten.

5. Finriv skalet av citronen över röstin. Skär citronen i klyftor.

6. Toppa nystekt rösti med tångcaviar, matyoghurt och rödlök. Servera med spenatsallad och citronklyftor.