Kikärtssallad

Kikärtssallad

Kikärtssallad med äpple, tranbär och kavringkrutonger – den perfekta bladningen av krispigt, segt, sött, syrligt och salt.

2-4 portioner

Kikärtssallad

1 pkt kokta kikärter

2 syrliga äpplen

1⁄2-1 rödlök

2-3 dl bladpersilja, hackad

3⁄4 dl torkade tranbär

1 msk olja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 citron, rivet skal och saft

Skölj kikärter och låt rinna av. Hacka rödlök och bladpersilja. Tärna äpplen. Lägg i en salladsskål. Tillsätt avrunna kikärter, torkade tranbär, olja, salt och svartpeppar. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften över salladen. Blanda salladen väl. Servera med kavringkrutonger.

Kavringkrutonger

3 skivor kavring

1 msk olja

1 msk smör salt

Bryt brödet i småbitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja. Stek kavringbitarna på medelvärme tills de är krispiga. Strö över lite salt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper.

Denna webbplats använder cookies för att ge alla besökare ökad funktionalitet och service. Läs mer om cookies.