Ceviche med gurka och avokado

Sugen på något friskt och fräscht att servera till förrätt? Vi bjuder på ett recept på en god ceviche med bland annat gurka och avokado. Här får du en härlig syrlighet från lime och lite hetta från jalapeño och ingefära. Smaklig måltid!

Ingredienser (4 portioner)

2 st lime
1 st jalapeño
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 msk matolja
2 st avokado
1⁄2 gurka
1⁄2 sötpotatis, kokt och kyld
1 dl kokta majskorn
1⁄2 kruka koriander (ca 10 g)
1⁄2 rödlök
salt & nymald svartpeppar


Gör så här

Gör en dressing av limejuice, jalapeño, riven vitlök, ingefära och matolja. Skär avokado och gurka i bitar, häll över dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter. Skär den kokta sötpotatisen och vänd runt med avokadon och gurkan. Fördela cevichen i skålar och häll över resten av dressingen. Servera med majs, koriander och tunt skuren rödlök.