Karibisk sommartallrik
Nu blir det grillat så det står härliga till. Här tipsar vi om en toppengod karibisk sommartallrik att förgylla sommarkvällen med. Smaklig måltid!
Ingredienser (till 2 portioner)
Passionsfruktssalsa
1 st tomat
½ röd chili
1 st passionsfrukt
½ lime
1 krm salt
Grillat
1 st sötpotatis
200 g halloumi
1 förp majskolvar (ca 450 g)
1 st rödlök
Olivolja
Salt
Gör så här
Passionsfrukssalsa
Tärna tomat smått och finhacka röd chili. Lägg i en skål och blanda med urgröpt passionsfrukt, pressad limesaft och salt. Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta.
Grillat
Skär sötpotatis i cm-tjocka skivor. Skär halloumi i fyra skivor. Halvera majskolvar och rödlök.
Pensla lite olivolja på sötpotatisen och strö på lite salt. Grilla sötpotatis, majskolvar och rödlök ca 1 min per sida direkt över glöden tills de fått fin färg. Grilla sedan på indirekt värme (lägg kolen på ena sidan grillen, tillaga sedan på sidan utan kol under lock) ca 10 min, tills sötpotatisen är mjuk.
Grilla halloumi ca 1 min per sida, tills den fått fin färg.
Servera grillad sötpotatis med halloumi, majskolv, rödlök och passionsfruktssalsa. Addera gärna lite sallad. Smaklig måltid!