Socca med västerbottenkräm, krasse och syrad silverlök
Här hälsar vi på i det franska köket och tar en närmare titt på socca – franska pannkakor. Pannkakssmeten görs här på kikärtsmjöl vilket gör pannkakorna extra matiga och mättande. Till detta tipsar vi om att addera en älskad svensk klassiker i form av Västerbottensost som här görs till en härlig kräm. Toppa det hela med picklad silverlök och smörgåskrasse och du har en framtida älskad klassiker på matbordet.
Ingredienser soccasmet
4 dl kikärtsmjöl4,5 dl vatten3 msk olivolja1 tsk saltGör så här:
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå minst 20 minuter.Stek soccan som en lite tjockare pannkaka i olivolja.Vänd när den fått fin färg och är frasig.Toppa sedan med västerbottenkräm, syrad silverlök och smörgåskrasse.Ingredienser Västerbottenkräm
100 g västerbottensost100 g grädde2 äggulor2 dl rapsoljaGör så här:
Skal och juice från ½ citron Koka upp grädde i en kastrull.Lägg i osten och rör runt tills den smält.Mixa ostkrämen med äggulor och citron i en matberedare och tillsätt oljan i en tunn stråle till en jämn kräm.Låt svalna.Ingredienser Syrad silverlök
1 silverlök0,5 dl ättiksprit1 dl socker1,5 dl vattenGör så här:
Koka upp ättika, socker och vatten.Hyvla silverlök så tunt som möjligt och lägg i lagen.