Restbowl på fem minuter

Rester är ovärderligt när man snabbt behöver sno ihop en lunch. Med exempelvis lite ris och ett kokt ägg i kylskåpet kommer man långt. Kombinerat med några lättfixade och goda tillbehör kan man få en riktigt schysst lunch på fem minuter!

Ingredienser

1 portion

  • ½ dl fryst tärnad mango
  • 1 dl frysta sojabönor
  • ½ salladslök
  • 1 avokado
  • 1 portion färdigkokt ris
  • 1 kokt ägg
  • 2 msk rostade jordnötter
  • 1 tsk svarta sesamfrön färsk koriander Srirachamajo
  • 3 msk majonnäs
  • 1-2 tsk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • Gör så här

  • Ta fram mangotärningar i förväg och låt tina.
  • Lägg sojabönorna i en liten skål. Koka upp vatten och häll över bönorna.
  • Låt stå i 2 minuter, häll sedan av vattnet.
  • Rör ihop ingredienserna till sriracha-majon i en liten skål.
  • Finstrimla salladslök.
  • Halvera avokadon, ta loss kärnan, skiva avokadon direkt i skalet och gröp ur med en sked.
  • Lägg upp allt på tallriken – några skedar ris i botten, ägghalvor, avokado, sojabönor och mango.
  • Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera med srirachamajo.

  • Smaklig måltid!