Restbowl på fem minuter
Rester är ovärderligt när man snabbt behöver sno ihop en lunch. Med exempelvis lite ris och ett kokt ägg i kylskåpet kommer man långt. Kombinerat med några lättfixade och goda tillbehör kan man få en riktigt schysst lunch på fem minuter!
Ingredienser
1 portion
½ dl fryst tärnad mango1 dl frysta sojabönor½ salladslök1 avokado1 portion färdigkokt ris1 kokt ägg2 msk rostade jordnötter1 tsk svarta sesamfrön färsk koriander Srirachamajo3 msk majonnäs1-2 tsk srirachasås1 tsk sesamoljaGör så här
Ta fram mangotärningar i förväg och låt tina.Lägg sojabönorna i en liten skål. Koka upp vatten och häll över bönorna.Låt stå i 2 minuter, häll sedan av vattnet.Rör ihop ingredienserna till sriracha-majon i en liten skål.Finstrimla salladslök.Halvera avokadon, ta loss kärnan, skiva avokadon direkt i skalet och gröp ur med en sked.Lägg upp allt på tallriken – några skedar ris i botten, ägghalvor, avokado, sojabönor och mango.Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera med srirachamajo.
Smaklig måltid!