Raggmunk i våffelskrud
Pröva att göra matiga raggmunksvåfflor tillvåffeldagen! De är frasiga och allra godast precisnygräddade, så servera direkt från våffeljärnet!
Ca 10 våfflor
Ingredienser
75 g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
800 g fast potatis
Smör till laggen
Tips!
Riven potatisen blir snabbt gråbrun, så gör smeten precis innan det är dags att grädda raggmunksvåfflorna.
Gör så här
Smält smöret. Blanda ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa allt till en jämn smet och tillsätt sedan resten av mjölken.
Skala och finriv potatisen. Krama ur vätskan ordentligt och blanda ner potatisen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
Hetta upp våffeljärnet och pensla laggen med en klick smör mellan varje omgång. Häll på en deciliter smet åt gången och låt dem bli genomgräddade och gyllengula. Servera med valfri topping!