Raggmunk i våffelskrud

Pröva att göra matiga raggmunksvåfflor tillvåffeldagen! De är frasiga och allra godast precisnygräddade, så servera direkt från våffeljärnet!

Ca 10 våfflor

Ingredienser

75 g smör

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

4 dl mjölk

800 g fast potatis

Smör till laggen

Tips!

Riven potatisen blir snabbt gråbrun, så gör smeten precis innan det är dags att grädda raggmunksvåfflorna.

Gör så här

Smält smöret. Blanda ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa allt till en jämn smet och tillsätt sedan resten av mjölken.

Skala och finriv potatisen. Krama ur vätskan ordentligt och blanda ner potatisen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.

Hetta upp våffeljärnet och pensla laggen med en klick smör mellan varje omgång. Häll på en deciliter smet åt gången och låt dem bli genomgräddade och gyllengula. Servera med valfri topping!