Gör din egen rabarbercurd
Rabarbercurd är riktigt gott på rostat bröd eller som dessert. Och nu är det ju rabarbersäsong, så passa på!
Rabarbercurd recept
Ingredienser
400 g rabarber½ dl socker1 msk vatten1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker2 ägg2 äggulor1 ½ dl socker100 g smörGör så här:
Använd så rosa rabarber som möjligt för en rosa curd. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och vaniljpulver/vaniljsocker.Koka på svag värme 8-10 min. Mixa sedan till en puré med stavmixer och låt koka på svag värme 20-30 min. Låt purén svalna något.Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Vispa ner äggvispet i kastrullen med smält smör.Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa samtidigt som smeten sjuder försiktigt 5-8 min, tills den tjocknat.Vispa ner 3 dl rabarberpuré i äggsmeten. Häll upp på rena torra burkar.Förvara i kyl och ät inom en vecka.