Pork burger
En supergod och smakrik asiatisk burgare med bland annat mortlade limeblad. Hoppas det smakar!
Ingredienser
Matyoghurt
Mynta 1 förp
Hamburgerbröd 4 st
Picklad gurka
Gurka 1/2 st
Socker 1 msk
Ättiksprit (12%) 1msk
Vatten 1 msk
Ingefärsketchup
Socker 1 msk
Tomatpure ́1 1/2 msk
Vatten 1 msk
Japansk soja 1 msk
Malen ingefära 1 krm
Spiskummin 1/2 krm
Pork burgers
Lime 1 st
Limeblad 20-25 st
Fläskfärs 500 g
Ströbröd 1/2 dl
Mjölk 1dl
Vitlök 2 klyftor
Salt 1 tsk
Sambaloelek 4 tsk
Olja
Gör så här:
Picklad gurka: Blanda socker, ättiksprit (12%) och vatten i en bunke. Hyvla tunna skivor av gurka. Blanda ner i lagen. Ställ åt sidan till servering.Ingefärsketchup: Blanda socker, tomatpuré, vatten, japansk soja, mald ingefära och spiskummin i en liten skål.Pork burgers: Skölj lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Mortla eller smula sönder limeblad, plocka bort eventuella hårda bitar från stammen. Tillsätt limeblad, finrivet limeskal, pressad vitlök, salt, sambal oelek och fläskfärs till bunken. Blanda ordentligt och forma till 4 hamburgare.Stek burgarna på båda sidor i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 6-8 min, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).Bred ut lite matyoghurt i botten på 4 hamburgerbröd (ca 1 msk/bröd). Lägg på burgarna, picklad gurka, ingefärsketchup och mynta. Lägg på brödlocket.