Pizza - den ständiga klassikern
För den som vill testa nya varianter på den klassiska pizzan kommer här två recept på supergoda pizzor! Smaklig måltid!
Svamppizza med äpple-och fänkålssallad (för två personer)
Champinjoner 1 förp
Getost 65 g
Pizzadeg 1 st
Grekisk yoghurt 1⁄2 dl
Rosmarin 1⁄2 förp
Machésallad 1⁄2 påse
Olivolja
Vitlök 2 klyftor
Salt 2krm
Svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
2. Svamppizza: Skiva champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek champinjoner, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme 2-3 min.
3. Finriv getost. Rulla ut pizzadegen med tillhörande bakplåtspapper på arbetsbänken. Fördela grekisk yoghurt, 2/3 av den rivna osten och champinjoner på pizzan. Toppa med resten av den rivna osten. Dra över pizzan till den varma plåten och grädda mitt i ugnen 15- 20 min.
4. Finhacka rosmarin. Toppa den nygräddade svamppizzan med rosmarin och sköljd machésallad!
Pizza bianco med kronärtskockskräm (för två personer)
Persiljepesto
Bladpersilja 1⁄2 förp
Vitlök 1 klyfta
Chili flakes 1 krm
Vatten 2 msk
Olivolja 1 tsk
Salt 1 krm
Tomatsallad
Tomater 2 st
Balsamvinäger
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Örtstekta grönsaker
Zucchini 1⁄2 st
Fänkål 1⁄2 st
Rödlök 1⁄2 st
Timjan 1⁄2 förp
Olivolja
Salt 2 krm
Chili flakes 1 krm
Pizza
Pizzadeg 1 st
Kronärtskockskräm 1/3 burk
Salladsmix 1⁄2 påse
Gör så här:
1. Sätt in en plåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
2. Persiljepesto: Grovhacka bladpersilja och skiva vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt chili flakes, vatten, olivolja och salt. Mixa slätt.
3. Tomatsallad: Tärna tomater. Lägg i en salladsskål och tillsätt lite balsamvinäger, olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
4. Pizza: Rulla ut pizzadegen på medföljande bakplåtspapper. Lägg på den varma plåten och tillaga mitt i ugnen 10-12 min.
5. Örtstekta grönsaker: Skär zucchini i cm-stora tärningar. Finstrimla fänkål. Klyfta rödlök. Finhacka timjan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme 3-4 min. Krydda med timjan, chili flakes och salt.
6. Bred kronärtskockskräm på pizzan och toppa med örtstekta grönsaker. Ringla över persiljepesto. Servera med tomatsallad och salladsmix.