Nyttiga efterrätter
Är det dags att fylla på i efterrättsbanken? Här är tre snabba och nyttiga efterrätter som smakar makalöst gott.
Äpple- och jordnötsbollar
Ingredienser
1 stort äpple, eller 2 mindre, grovrivna
3 dl havregryn, eller glutenfria havregryn / ren havre
½ dl hela linfrön
½ tsk kanel
½ dl jordnötssmör, gärna osötad
½ dl honung
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
havregryn till dekor
Gör så här:
Fruktsallad på burk
Ingredienser
Till två burkar:
1 äpple
1 apelsin
1 banan
2 kiwi
1 dl grovhackade nötter, t.ex. hasselnötter, mandel eller valnötter
Topping:
kokoschips
Gör så här:
Tips: Vill du att frukten ska behålla sin fina färg, pressa över lite citronsaft.
Apelsin- och chokladpudding
Ingredienser
Till 4 pers:
1 avokado, delad och urkärnad
1 apelsin, skalad, klyftad och urkärnad
1 dl skållad mandel
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Till garnering:
1 apelsin, i skivor
1 tsk florsocker
hackad mandel, eller valfria nötter
Gör så här: