Tips: Nyårsförrätter

Nu när vi blickar fram mot ett nytt år fyllt av matglädje passar vi på
att tipsa om två smarriga förrätter i form av ceviche som passar strålande till nyårsmiddagen. Enkelt, gott och tjusigt att duka fram på middagsbordet. Smaklig måltid!

Ceviche med avokado och jalapeñofärskost

Ingredienser 4 portioner

  • 1 mango
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 röd chili
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msk matolja
  • 2 st lime
  • ½ kruka koriander
  • ½ - 1 jalapeño efter smak
  • 2 msk färskost
  • Salt & nymald svartpeppar

  • Gör så här:

  • Tärna mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
  • Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
  • Marinera grönsakerna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
  • Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
  • Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche.
  • Avsluta med koriander.
  • Ceviche med lax och jalapeñofärskost


    Ingredienser 4 portioner

  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 200 g lax
  • 20 st räkor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk matolja
  • 2 st lime
  • ½ kruka koriander
  • ½ - 1 jalapeño efter smak
  • 2 msk färskost
  • Salt & nymalen svartpeppar

  • Gör så här:

  • Tärna lax, mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.
  • Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.
  • Marinera grönsakerna, laxen, räkorna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.
  • Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.
  • Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche. Avsluta med koriander.

    Smaklig måltid!