Tips: Nyårsförrätter
Nu när vi blickar fram mot ett nytt år fyllt av matglädje passar vi på
att tipsa om två smarriga förrätter i form av ceviche som passar strålande till nyårsmiddagen. Enkelt, gott och tjusigt att duka fram på middagsbordet. Smaklig måltid!
Ceviche med avokado och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
1 mango2 avokado½ gurka1 röd chili1vitlöksklyfta1 msk matolja2 st lime½ kruka koriander½ - 1 jalapeño efter smak2 msk färskostSalt & nymald svartpeppar
Gör så här:
Tärna mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.Marinera grönsakerna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche.Avsluta med koriander.Ceviche med lax och jalapeñofärskost
Ingredienser 4 portioner
1 mango1 avokado200 g lax20 st räkor1 röd chili1 vitlöksklyfta1 msk matolja2 st lime½ kruka koriander½ - 1 jalapeño efter smak2 msk färskostSalt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
Tärna lax, mango, avokado och gurka i centimeterstora kuber.Gör en dressing av limejuice, finhackad röd chili, riven vitlök och matolja.Marinera grönsakerna, laxen, räkorna och frukten med dressingen och smaka upp med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter.Finhacka jalapeño och blanda i färskosten.Servera i en skål eller ett glas genom att klicka i färskost i botten och toppa med ceviche. Avsluta med koriander.
Smaklig måltid!