Miniomeletter

Miniomeletter är perfekt lunchmat efter jul- och nyårshelgerna när man har små pytsar med rester, eller annat i kylskåpet som behöver användas. Och det gör inget om det bara finns små mängder av olika ingredienser – tvärtom, det är roligare med olika omelettvarianter!

Ingredienser

6 portioner

  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • Valfri fyllning
  • Tips på fyllning

  • Riven västerbottensost, finhackad schalottenlök, babyspenat och färsk dill
  • Smulad fetaost, skivad salami och färsk oregano
  • Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Riv kvadratiska bitar av bakplåtspapper och tryck ner dem i små ugnsfasta formar eller i muffinsplåt.
  • Ta fram rester eller förbered valfri fyllning.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke. Fördela fyllningen i formarna och häll på äggstanningen.
  • Grädda omeletterna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
  • Klart!