Matmuffins med chèvre & rosmarin
Matmuffins gör sig perfekt som helgmellis! Kika in Linas recept på matmuffins med chèvre & rosmarin.
Goda matmuffins
Matmuffins kan vara världens bästa mellanmål. De görs genom att blanda ihop de klassiska muffins ingredienserna men vi byter ut sockret till chèvre och rosmarin istället. Det här mellanmålet smakar utsökt och är ett mycket mättande mellanmål som du kan njuta av när du vill. Hurra för goda matmuffins!
Ingredienser ca 12 muffins
3 ägg2,5 dl filmjölk1 dl olja, raps eller oliv5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 msk färsk rosmarin, finhackad50 g färsk bladspenatTopping
200 g chèvre, skivad1⁄2 rödlök, skivad5 kvistar färsk timjanFlytande honungGör så här:
Värm ugnen till 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.Vispa ihop ägg, olja och filmjölk i en separat bunke.Tillsätt spenaten och rör ner mjölblandningen.Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.Riv bakplåtspappret i ca 15x15 cm stora bitar och tryck ner pappret i de ugnsfasta formarna.Fördela smeten jämnt i formarna.Stick ner skivad chèvre, rödlökringar och timkjankvistar.Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min. Låt muffinsen svalna och ringla över lite honung innan servering.