Vallmofrökaka: Lemon poppy seed bread
En frisk kaka med citron och vallmofrön där smöret har ersatts med rapsolja och kvarg. Jättegod till en kopp te när man vill ha en syrlig och fräsch kaka till fikat!
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 3 msk blå vallmofrön 2 ägg 1 ¾ dl strösocker 2 citroner 150 g kvarg, 10 % fett 1 dl rapsolja Vallmofrön och råsocker att strö över.Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och vallmofrön i en bunke. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en separat bunke. Tillsätt finrivet citronskal från båda citronerna och ½ dl pressad saft i ägg- och sockerbladningen. Rör även ner kvarg och rapsolja i blandningen.Rör ner mjölblandningen. Häll smeten i en smord brödform och strö över råsocker och vallmo-frön.Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Testa genom att sticka ner en potatissticka i mitten av kakan, är stickan torr är kakan klar.Klar! Njut av fikat.