Laga böntacos med Zeina
Torsdagen den 3 juni kl 18.00 har du en unik möjlighet att laga vår supergoda böntacos med getost, avokado och picklad rödlök tillsammans med Zeina Mourtada!
Har du inte hunnit klickat hem böntacosen i veckans matkasse? Ingen fara, du hittar receptet här nedan och kan enkelt vara med och laga ändå!
Förbered dig genom att inhandla ingredienserna och följ oss på vårt Instagramkonto @linasmatkasse där Zeina kör igång kl. 18.00 – vi sänder live direkt från köket!
Ingredienser (4 personer)
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vatten
2 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
Majs- & avokadosalsa
1 st lime
1 förp koriander
2 st avokado
1 förp majs
¾ tsk salt
Bönröra
1 st gul lök
2 förp svarta bönor
1 tsk olivolja
4 klyftor vitlök
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 msk tomatpuré
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk salt
2 dl vatten
Till servering
150 g getost
1 förp tortillabröd
Gör så här
Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå tills servering.
Majs- och avokadosalsa: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till servering). Tärna avokado. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Bönröra: Finhacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken ca 3 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och vatten. Sjud ca 5 min, eller tills det mesta av vätskan kokat bort.
Bryt getost i bitar. Fyll tortillabröden med bönröra, majs- och avokadosalsa, getost och picklad rödlök. Toppa med koriander.