God och enkel kokosmarinad

Sugen på en smakresa till Sydamerika? Här bjuder vi på ett recept på en god kokosmarinad med en härlig balans mellan sötma och syra samt lite hetta. Kokosmjölken får en karamelliserad ton när man kokar ihop den vilket funkar väldigt bra med limen. I receptet nedan tipsar vi om hur du marinerar kött och dessutom kan använda marinaden till en smarrig sås att ha vid sidan av. Men den går lika bra att använda till grönsaker eller kyckling.


Ingredienser

1 burk kokosmjölk
1 tumstor bit ingefära, finriven
2 st vitlöksklyftor, finrivna
1 msk sambal oelek
1 msk råsocker
3 st lime, saft och zest


Gör så här

Blanda alla ingredienser till en marinad och låt köttet marinera 1-4 timmar. Lyft ut köttet och koka ner marinaden till en tjock sås. Servera såsen till det grillade köttet tillsammans med koriander och några extra limeklyftor.