Kimchirostad palsternacka
Här har vi ett trevligt tillbehör som funkar toppen bra till bland annat kyckling och lax. Här blandar vi svenska råvaror i form av rostad palsternacka(funkar även med exempelvis morot och potatis) med koreanska smaker i form av kimchimarinad. Toppa det hela med grönkål för att få till den där extra krispigheten.
Rostad palsternacka
Ingredienser
1 kg palsternacka3 msk kimchimarinad, finns att köpa i välsorterade mataffärer1 msk rapsolja1 msk rostade sesamfrön100 g grönkålSaltGör så här:
Riv grönkålen i mindre bitar, massera in lite olja och salt.Rosta i 150 grader varm ugn i ca 5 minuter eller tills kålen blivit krispig.Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackan och dela den på längden till stavar.Blanda kimchimarinad och olja och vänd runt med palsternackan.Lägg i en form och rosta i ca 20 minuter.Strössla över sesamfrön och grönkål.Hoppas det smakar!