Kimchirostad palsternacka

Här har vi ett trevligt tillbehör som funkar toppen bra till bland annat kyckling och lax. Här blandar vi svenska råvaror i form av rostad palsternacka(funkar även med exempelvis morot och potatis) med koreanska smaker i form av kimchimarinad. Toppa det hela med grönkål för att få till den där extra krispigheten.

Rostad palsternacka

Ingredienser

  • 1 kg palsternacka
  • 3 msk kimchimarinad, finns att köpa i välsorterade mataffärer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 100 g grönkål
  • Salt
  • Gör så här:

  • Riv grönkålen i mindre bitar, massera in lite olja och salt.
  • Rosta i 150 grader varm ugn i ca 5 minuter eller tills kålen blivit krispig.
  • Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackan och dela den på längden till stavar.
  • Blanda kimchimarinad och olja och vänd runt med palsternackan.
  • Lägg i en form och rosta i ca 20 minuter.
  • Strössla över sesamfrön och grönkål.
  • Hoppas det smakar!