Krispig kikärtssallad med äpple

Kikärtssallad med äpple, tranbär och frasiga kavringkrutonger – här bjuder Lina på en trevlig och krispig sallad!

Krispigt, segt, sött, syrligt och salt – allt det där vill jag ha i min sallad. Särskilt när jag använder bönor och kikärtor som bas, för de behöver sällskap av andra smaker och texturer. Det här är en av mina favorit sallader där bland annat krispiga äpplen möter sötsega tranbär och syrlig citron. Sedan toppas alltihop med frasiga, salta kavringkrutonger. Gott!

Behöver du tips på vilken sorts äpple du ska välja hittar du det här.


Enkel kikärtssallad

Ingredienser

2-4 portioner

  • 1 pkt kokta kikärter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1⁄2-1 rödlök
  • 2-3 dl bladpersilja, hackad
  • 3⁄4 dl torkade tranbär
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Kavringkrutonger

  • 3 skivor kavring
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt
  • Gör så här:

  • Skölj kikärtorna och låt rinna av.
  • Hacka rödlök och bladpersilja. Tärna äpplen. Lägg i en salladsskål.
  • Tillsätt avrunna kikärter, torkade tranbär, olja, salt och svartpeppar.
  • Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften över salladen.
  • Blanda salladen väl. Servera med kavringkrutonger.
  • Bryt brödet i småbitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja.
  • Stek kavringbitarna på medelvärme tills de är krispiga.
  • Avsluta med att strö över lite salt och lägg krutongerna på ett hushållspapper innan du lägger ner dom i salladen.

    Smaklig måltid!