Så gör du kall gazpacho
Gazpacho är en kall soppa gjort på grönsaker, som inte kokas vilket gör att den är enkel och snabb att göra! Perfekt till en varm sommardag. Nedan ser du en video när Linas visar hur du gör gazpacho.
Du behöver
1 gurka1 bananschalottenlök1 röd paprika4 tomater4 brödskivor2 msk olivolja1 ½ vitvinsvinäger1 burk krossade tomater1 vitlöksklyfta1 tsk socker1 tsk salt1 tsk sambal oeleksaften av ½ citron
Så här tillagar du gazpacho
Skär gurkan, bananschalottenlök, den röda paprikan, tomaterna och brödskivorna i grova bitar. Lägg sedan alltsammans i en stor bunke.Tillsätt därefter olivoljan, vitvinsvinägern, de krossade tomaterna, vitlöksklyftan, sockret, saltet, sambal oeleken och slutligen saften av citronen.Rör om och ställ kallt i ca 20 min.Mixa sedan gazpachon med en stavmixer så att du får en fin och slät mix.Servera direkt eller häll upp i en fin burk och ställ i kylen för senare servering eller en snabb lunch.
Hoppas det smakar!