Hemgjort tortillabröd
Lyxa till tacosen med hemgjorda tortillabröd. Degen blir allra bäst av att få vila i kylskåpet över natten, så gör degen i förväg och ställ i kylen. Sedan är det bara att kavla ut och grädda i stekpanna innan det är dags att äta.
Ingredienser
360 g (6 dl) vetemjöl ¾ tsk salt 1 tsk bakpulver 3 msk rapsolja 2½ dl hett vatten Rapsolja till stekningTips! Gräddningen i stek-pannan går snabbt, så kavla ut all deg innan du börjar steka.
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och hett vatten och arbeta ihop till en deg. Knåda degen smidig 5 minuter. Dela degen i 12 bitar, forma till runda bullar och lägg dem på ett fat. Pudra över lite mjöl och täck med plastfolie. Ställ i kylen och låt vila minst en timme men gärna över natten. Kavla ut degen riktigt tunt på mjölat bakbord. Lägg ut två rena kökshanddukar och pudra över lite mjöl. Lägg de utkavlade rundlarna på handdukarna i väntan på gräddning. Grädda bröden i olja i en het panna 30-60 sekunder på varje sida. Häll lite olja i stekpannan mellan varje nytt bröd. Stek inte för länge, då blir de hårda. Servera direkt eller lägg bröden under en lätt fuktad kökshandduk tills servering!