Hamburgerbröd
Även hamburgerbrödet har såklart en viktig del i en god hamburgare. Testa gärna vårt recept på ljust och saftigt hamburgerbröd. Perfekt att baka tillsammans med barnen en ledig sommardag.
Eget Hamburgerbröd
Tid ca 2 timmar
Ingredienser ca 6 st
25 g jäst25 g smör2 ½ dl mjölk½ tsk salt5 ½ dl vetemjöl1 äggGör så här
Värm ugnen till 225 °C vanlig, eller 200 °C varmluft.Smula jäst i en rymlig bunke. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölk och värm till 37 °C.Tillsätt degvätskan i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt vetemjöl (spara ca 1 dl utbakning). Knåda degen ca 10 min.Pudra lite vetemjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 40 min, till dubbel storlek.Ta upp degen på arbetsbänken och knåda degen lätt. Dela i 6 jämnstora delar och rulla till bollar.Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något. Jäs ca 30 min under bakduk, till nästan dubbel storlekPensla bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills bröden fått gyllene färg.Efter gräddningen har du nu förhoppningsvis det bästa hamburgerbrödet du någonsin smakat!
Trevlig måltid!