Gubbröra i burk
Klassisk gubbröra med knapriga kavringkrutonger passar perfekt till midsommar. Servera den gärna i små portionsburkar så att alla får sin egen. Gott tillsammans med kokt färskpotatis eller på en skiva knäckebröd. Vill du servera gubbröran som förrätt eller på en buffé så räcker satsen till 4 småportioner. Här kommer vårt recept på hur du lagar den perfekta gubbröran!
Den perfekta gubbröran
Ingredienser 4 bufféportioner
2 skivor kavring1 msk smör4 ägg1 burk ansjovis (225 g)1 liten rödlök, finhackad½ dl gräslök, finhackad½ dl dill, finhackad1 dl crème fraicheSvartpepparGör så här:
Bryt kavringen i småbitar, hetta upp smör i en stekpanna och stek brödet knaprigt. Lägg över på ett hushållspapper.Koka äggen hårdkokta, skala och tärna dem.Låt ansjovisen rinna av, men spara 1 msk av spadet och hacka filéerna i bitar.Häll allt i en liten bunke. Blanda ner det mesta av den hackade rödlöken, gräslöken och dillen, men spara lite att toppa med.Häll en liten klick crème fraiche i botten av små glasburkar eller portionsskålar.Fyll på med den perfekta gubbröran och toppa med kavringkrutonger, rödlök, dill och gräslök.Smaklig måltid!