Grönsaksdipp
Grönsaker med dipp är gott till mellanmål och ett perfekt sätt att fylla på med en massa fibrer, vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Ett bra tips är att skära upp extra grönsaker och göra lite mer yoghurtsås och ställa in i kylen när man ändå lagar lunch eller middag. Då är det enkelt att bara ta fram när det är läge för mellanmål.
Fetaostdipp (4 portioner)
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Ev färsk timjan
Lägg fetaosten i en liten skål och mosa med gaffel. Tillsätt turkisk yoghurt och rör om. Toppa eventuellt med lite färsk timjan.
Tzatziki (4 portioner)
1⁄2 gurka, grovriven
2 krm salt
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
olivolja
Lägg riven gurka i ett durkslag. Blanda gurkan med saltet och låt rinna av 10 minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkan med turkisk yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar och ringla över lite olivolja.
Tacodipp (4 portioner)
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk flytande honung
2 tsk milt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm salt
Blanda turkisk yoghurt med vitlök, flytande honung, paprikapulver, spiskummin och salt.