Efterrätt på grillen: Tre tips på grillade efterrätter

När maten är färdiggrillad och sötsuget hänger i luften kan du slänga på någon av dessa tre efterrätter på grillen för en dessert på nolltid! Den perfekta avslutningen till din grillmiddag. Fördelen med att köra efterrätt på grillen är att det är superenkelt. Grillen är redan uppvärmd och redo, varför inte nyttja den sista glöden till dess fulla potential? Här kommer våra tre favorittips på grillade efterrätter som passar perfekt under sommaren, och kan lagas av vem som helst!

Tips 1: Krämig och god gino på grillen


Här har vi en riktig klassiker: ett knippe fräsch frukt som vilar under ett varmt täcke av härlig vit choklad. Det blir inte somrigare än så här!


Du behöver:

  • Jordgubbar
  • Kiwi
  • Banan
  • Vit choklad
  • Bakplåtspapper eller aluminiumfolie

  • Såhär gör du:

  • Om du använder bakplåtspapper, lägg 4 ark i blöt i minst 5 min. Krama ur vattnet.
  • Fyll varje papper med skivade jordgubbar, banan och kiwi.
  • Riv vit choklad över frukten.
  • Förslut och grilla 5-10 min på indirekt värme.
  • Servera som den är eller med en klick vaniljglass.

  • Image alt text

    Tips 2: Grillade choklad- och Bananenchiladas


    Här har vi en riktigt klassisk höjdarkombination med choklad och banan som gör sig perfekt på sommarens kalas.


    Du behöver:

  • Smör
  • Banan
  • Mörk choklad
  • Socker
  • Kanel
  • Tortillabröd
  • Naturell färskost
  • Färsk frukt eller bär till servering

  • Såhär gör du:

  • Förberedelser:
    Se till att grillen inte är för het.
    Smält smör, skiva banan och hacka mörk choklad.
    Blanda 2 msk socker med 1 tsk kanel på ett fat.
  • Lägg ut 4 tortillabröd och bred på naturell färskost.
  • Toppa med skivad banan och grovhackad choklad.
  • Rulla ihop och grilla någon minut per sida, tills de fått fin färg.
  • Pensla på lite smör och rulla i sockerblandningen.
  • Servera med färska bär eller frukt.

  • Image alt text

    Tips 3: Torr sockerkaka får nytt liv på grillen


    Vi avslutar med att tipsa om att ta tillvara på gamla rester. Har du en bit sockerkaka till övers från gårdagens knytkalas? Toppen! Grilla sockerkakan på efterglöden och vips är den som nygräddad igen. Servera med grillat fruktspett eller med blåbär och en klick vaniljglass.


    Enklare än så blir det inte!