Efterrätt på grillen: Tre tips på grillade efterrätter
När maten är färdiggrillad och sötsuget hänger i luften kan du slänga på någon av dessa tre efterrätter på grillen för en dessert på nolltid! Den perfekta avslutningen till din grillmiddag. Fördelen med att köra efterrätt på grillen är att det är superenkelt. Grillen är redan uppvärmd och redo, varför inte nyttja den sista glöden till dess fulla potential? Här kommer våra tre favorittips på grillade efterrätter som passar perfekt under sommaren, och kan lagas av vem som helst!
Tips 1: Krämig och god gino på grillen
Här har vi en riktig klassiker: ett knippe fräsch frukt som vilar under ett varmt täcke av härlig vit choklad. Det blir inte somrigare än så här!
Du behöver:
Såhär gör du:
Tips 2: Grillade choklad- och Bananenchiladas
Här har vi en riktigt klassisk höjdarkombination med choklad och banan som gör sig perfekt på sommarens kalas.
Du behöver:
Såhär gör du:
Se till att grillen inte är för het.
Smält smör, skiva banan och hacka mörk choklad.
Blanda 2 msk socker med 1 tsk kanel på ett fat.
Tips 3: Torr sockerkaka får nytt liv på grillen
Vi avslutar med att tipsa om att ta tillvara på gamla rester. Har du en bit sockerkaka till övers från gårdagens knytkalas? Toppen! Grilla sockerkakan på efterglöden och vips är den som nygräddad igen. Servera med grillat fruktspett eller med blåbär och en klick vaniljglass.
Enklare än så blir det inte!