Hur förvarar man rädisor?
Har du någonsin undrat hur du bäst kan förvara dina färska och smakrika rädisor? Vi på Linas Matkasse är här för att ge dig tipsen som gör att dina rädisor håller sig fräscha längre.
Att välja de bästa rädisorna
Först och främst, välj dina rädisor med omsorg när du handlar. Rädisor ska vara fasta, ha en pigga färger och inte ha några synliga skador.
Förvara rädisorna korrekt
Efter inköp gäller det att snabbt få in rädisorna i kylskåpet. Men visste du att man faktiskt ska ta bort blasten från rädisan innan lagring? Blasten drar nämligen ut vätska ur rotfrukten vilket leder till att den förlorar sin späns snabbare. Klipp därför bort blasten men lämna cirka en centimeter kvar vid roten. Förvara sedan rädisorna i en plastpåse eller matlåda med lock i kylens grönsakslåda.
Tips på användning av överblivna rädisor
Om du trots allt skulle stöta på ett par trötta exemplar, kan de med fördel användas i en smakrik soppa eller som en spännande twist i din hemgjorda pesto.