Chèvre chaud
Den franska förrättsklassikern chèvre chaud går aldrig ur tiden. Så här års gillar jag att ge den en sommarskrud och toppa med färska hallon och rosmarin. Har du björnbär eller jordgubbar hemma så är det också gott ihop med chèvre.
Inget är så gott som en toast med gratinerad getost så här har ni ett lätt och smakrikt recept till ert förfogande!
Chèvre chaud toast
Ingredienser
4 skivor chèvre4 skivor bröd70 g salladsmix1-2 msk flytande honung70 g valnötter, rostade3-4 kvistar färsk rosmarin2 dl färska hallonGör så här:
Sätt ugnen på 250 grader med grilleffekt.Skär chèvreosten i fyra skivor. Lägg en skiva på varje brödskiva.Lägg dem på ugnsgallret.Gratinera högt upp i ugnen 4-5 minuter, eller tills osten börjat smälta och få lite färg. Passa noga så att det inte bränns.Repa av rosmarinbladen och finhacka dem.Skölj salladen och fördela på fyra tallrikar. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger.Lägg bröden ovanpå salladen.Avsluta med att ringla över honung och toppa med valnötter, rosmarin och hallon.
Gratinerad Chèvre - redo att serveras! Bon Appétit!