Espressoglass
Helgtips: njut av egentillverkad glass! En krämig och alldeles fantastiskt god glass som görs utan glassmaskin. Smaksatt med espresso och chokladsås och sedan toppad med hasselnötskross – alla de smarrigaste smakerna samlade på ett och samma ställe!
Ca 1½ liter
Ingredienser
5 dl vispgrädde
400 g kondenserad mjölk
½-1 dl espresso/starkt kaffe
Smaksättning
Chokladsås
Krossade hasselnötter
Gör så här:
Gör kaffe och låt svalna.
Vispa grädden fluffig och ganska fast. Rör försiktigt ner kondenserad mjölk och kaffe i grädden, anpassa kaffemängen efter önskad smak.
Häll glassmeten i en form. Portionera ut chokladsås på 3-4 ställen i smeten. Dra och snurra med en sked för att göra ”swirls”, virvlar, i glassen. Strö över hackade hasselnötter.
Täck över glassen och frys den över natten.