Espressoglass

Helgtips: njut av egentillverkad glass! En krämig och alldeles fantastiskt god glass som görs utan glassmaskin. Smaksatt med espresso och chokladsås och sedan toppad med hasselnötskross – alla de smarrigaste smakerna samlade på ett och samma ställe!

Ca 1½ liter

Ingredienser

5 dl vispgrädde

400 g kondenserad mjölk

½-1 dl espresso/starkt kaffe

Smaksättning

Chokladsås

Krossade hasselnötter

Gör så här:

Gör kaffe och låt svalna.

Vispa grädden fluffig och ganska fast. Rör försiktigt ner kondenserad mjölk och kaffe i grädden, anpassa kaffemängen efter önskad smak.

Häll glassmeten i en form. Portionera ut chokladsås på 3-4 ställen i smeten. Dra och snurra med en sked för att göra ”swirls”, virvlar, i glassen. Strö över hackade hasselnötter.

Täck över glassen och frys den över natten.